Price:
$0,00
Author:
Spornic

Ingrediente pentru aprox. 25 de bucati: 500 g faina, 250 g zahar, 60 g unt, 2 oua, 1 lingurita ghimbir ras fin, 1 lingurita scortisoara, coaja rasa de la o portocala, 100 g zahar pudra, zeama de lamaie, sare, bicarbonat de amoniu.

Fierbeti o jumatate de pahar de apa, adica in jur de 130 ml. Luati doua linguri norocoase de zahar pe care il topiti la foc bland, amestecand intruna, pana se caramelizeaza. Turnati apa peste zahar cu foarte mare grija si, de indata ce se imprietenesc cele doua si intalnirea lor nu mai sfaraie, amestecati pana se primesc una pe cealalta. Acoperiti cu restul de zahar si amestecati cu atentie pana se topeste. Luati cratita de pe foc si presarati mirodeniile si coaja portocalei, invartindu-le de doua-trei ori, sa se rasfire aromele. Adaugati 200 g de faina si invartiti telul in continuare pana se omogenizeaza compozitia si capata consistenta unei crème. Puneti cratita deoparte si uitati de ea pana ce nu s-o raci.

Ce-a mai ramas din faina se amesteca cu un varf de cutit de sare si o jumatate de lingurita de bicarbonat stins cu zeama de lamaie. Adaugati untul si un ou si incepeti sa plamaditi aluatul. Turnati si crema de caramel rece si amestecati pana devin din toate, una. Acum sa va chemati ajutoarele din casa, ca-i vremea de modelat bilute pufoase, de marimea unui mar paduret. Sa poata fi turtitele savurate din doua imbucaturi, dar potrivite si pentru pofticiosul familiei care le “degusta” dintr-o-nghititura. Le asezati in tava si le dati la cuptorul preincalzit la 180 grade, vreme de 10-15 minute. Turtitele trebuie sa fie moi cand le scoateti din cuptor.

Glazura se pregateste cu albusul oului ramas (de galbenus nu aveti nevoie). Il bateti spuma in timp ce incorporati zaharul pudra. Cand e spuma mai pufoasa si nu curge, adaugati 2 linguri de apa fierbinte si amestecati. Scurgeti licoarea cu lingura pe fiecare turtita sau puneti turtele laolalta intr-un vas si turnati glazura, amestecand usor cu lingura. Lasati-le in pace cel putin cateva ore, sa se usuce pelicula de zahar. Sfatul nostru este sa le pregatiti cu cateva zile in avans, ca sa aveti pe masa de sarbatoare turta dulce frageda, moale si dichisita cu cel mai indragit parfum, cel al Craciunului putin, doar putin nostalgic.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *