Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Sau cum se pregateste cel mai rapid dulce de vara. Nu e desert de sarbatoare, dar era sarbatoare cand vedeam in bucataria mamei o cana plina cu capsuni. Era limpede ca in 10 minute aveam degetele lipicioase si obrajii roz, pete-pete de capsuni. Pe-atunci stateam pe langa mama sa “curatam” telul de spuma. Era bagheta magica a mamei, iar spuma de capsuni a fost mereu comoara secreta a mamei pentru comorile ei de copii.

Ingrediente: 4 albusuri, un praf de sare, 8 linguri de zahar, 500 g capsuni.

Albusurile la temperatura camerei se pun intr-un castron degresat si uscat si se “prafuiesc” putin cu sare. Cu ajutorul unui tel sau, si mai simplu, cu un mixer, le bateti pana se umplu de spume. Adaugati treptat lingurile de zahar, amestecand pana se incorporeaza si, la final, obtineti o spuma consistenta, care nu curge. Daca va place foarte dulce sau daca aveti capsunile mai acrisoare, puteti completa cu zahar.

Adaugati capsunile pasate putin cu furculita si amestecati cu mixerul inca 30 de secunde. Celor care nu doresc bucatele de capsuni ramase intregi in spuma – exista oare cineva? –  le recomandam sa piseze bine capsunile dinainte si sa insiste cu mixerul inca vreo jumatate de minut. Nu mai mult, sa nu se taie spuma. La final, spuma trebuie sa aiba volum si luciu si sa fie cremoasa. Daca bifati toate aceste cerinte, ati reusit. Serviti-o cu lingura, direct din castron, daca nu asteptati pe nimeni. In caz de oaspeti, umpleti cateva cupe sau pahare, decorati-le cu capsuni proaspete si tineti la rece pana servire.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *