Price:
$
Author:
Spornic

Aceasta e una dintre mancarurile care, ai zice, n-are nevoie de reteta. Este cina pe care o pregatesti cu “ce gasesti prin frigider” dupa o zi lunga. Ce mai, sunt paste italienesti gatite ca-n Romania. Adica la ochi, ca n-om schimba acum rosturile meselor si-a gatitului la viteza, sa stam la cantarit fulgi de parmezan sau frunze de busuioc. In fine, ati inteles ideea, mancarea aceasta se pregateste cu cana si lingura, dupa nas si dupa gust. Imposibil sa nu iasa fabulos.

De dragul coerentei si pentru cei mai conservatori, am estimat cantitatile si in grame, desi toate-s variabile aici, singura constanta fiind dragul bucatarului de a crea asa minunatie dupa gustul si asemanarea lui.

Ingrediente: 300 g sau vreo 3 cani de paste fainoase penne, 8 catei de usturoi, 400 g sau 1 borcan de sos de rosii facut in casa – sa aiba pastele in ce sa se dezmierde, 6 linguri ulei de floarea-soarelui Spornic Premium, 200 g sau o cana strasnica de mozzarella rasa sau cascaval ras, cateva fire de patrunjel, sare, piper.

Pastele se fierb al dente. In timp ce sunt la fiert, curatati si taiati marunt cateii de usturoi si caliti-i in ulei de floarea-soarelui pana capata chip bronzat. Adaugati pastele si, foarte rapid, turnati jumatate din sosul de rosii, piper si sare. Amestecati de cateva ori si completati cu jumatate din mozzarella. Puteti servi bine-mersi preparatul in stadiul in care se afla acum si n-o sa stie nimeni ca n-ati mai dus reteta la bun sfarsit. Totusi, pentru un maximum de laude si complimente de nestavilit, scoateti din dulap primul ulei altfel din tara si turnati 2-3 linguri intr-un vas de yena. Ungeti tot vasul cu ajutorul unei pensule si turnati amestecul de paste. Uniformizati cu o lingura si, la final, completati cu restul de sos tomat si mozzarella. Dati la cuptorul preincalzit la 180°C si lasati vreme de jumatate de ora. Cand devin rumene, brun-roscate, opriti cuptorul si lasati-le sa mai stea 5 minute. Macar pana mai radeti putin parmezan, niste extra-mozzarella sau trageti la tigaie cateva felii de bacon, caci am stabilit: reteta asta n-are reguli.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *