Pancakes. Marile bucurii ale micului dejun.

Pancakes. Marile bucurii ale micului dejun.

Prăjituri în/la tigaie, putem zice, într-o traducere mot-a-mot, ușor forțată, dar care spune totul despre modul de preparare. Când vorbim de tigaie știm sigur că asta înseamnă un singur lucru : rapid. Foarte rapid. Probabil din acest motiv au și devenit arhicunoscute pe tot globul și, desigur, adorate deopotrivă de cei/cele care le prepară și de cei care le consumă.

De clătite a auzit toată lumea, dar astea americane au un dichis special. Textura. Sunt pufoase, moi, inconfundabile. Ademenitoare până la dependență cu mirosul și cu rumeneala lor ca de aur. În combinație cu ciocolată sau sirop de arțar umplu de sens ideea de irezistibil. Dar combinațiile în care pot intra sunt aproape nesfârșite.

Pe copii, mai ales, îi cucerește pe loc și iremediabil gustul dulce și aromat al siropului mai sus pomenit în combinație cu fructele lor preferate: bananele, căpșunele sau fructele de pădure. Merită menționate aici afinele care, dacă întrebi la sursă, sunt obligatorii pentru un răsfăț clasic american.

Iar poftele copiilor, știți… de ceva bun, cât mai bun, cel mai bun… sunt poruncă pentru mămici. Miere, gemuri și dulcețuri fine, creme vanilate sau ciocolată, alune, nuci, struguri… tot ce e dulce, într-un cuvânt, este îmbrățișat până la extaz și fără mofturi de aceste minunate pernuțe de deliciu culinar. Puse frumos și dibaci unele peste altele și împresurate cu creme fel de fel am auzit că pot lua chiar formă de tort, iar succesul, zice lumea, este garantat 100%.

Rețeta acestui răsfăț instant e nemaipomenit de simplă:
500 g făină, 1 pliculeț cu praf de copt, 3 ouă, 500 ml lapte, vreo 3-4 linguri de zahăr și un vârf de cuțit de sare – asta-i toata filozofia. Câteva picături de ulei Premium la fiecare șarjă, pentru rumeneala prețioasă a aluatului.

 

Mod de preparare:

Într-un castron, puneți laolaltă laptele, ouăle, zahărul și sarea. Le mixați bine sau amestecați cu un tel, apoi adăugați treptat făina cu praful de copt. Amestecați curajos și neîntrerupt, ca nu cumva să rămână cocoloașe. Scurgeți puțin ulei și pictați toată tigaia, cu ajutorul unei pensule. Turnați câte un polonic din compoziție în tigaia încinsă și așteptați să facă bule de aer la suprafață. Întoarceți clătita pe cealaltă parte și o mai lăsați un minut. Se scoate pe o farfurie atunci când e aurie și simtiți că nu vă mai stăpâniți poftele. Turnați miere sau sirop de ce vreți voi și așezați lângă câteva banane ori niște fructe proaspete. Apoi treziți-i pe toți ai casei și spuneți-le că ziua aceasta va fi una dintre cele mai dulci. “Rise and shine, sweethearts!”

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Pancakes. Marile bucurii ale micului dejun.”

  1. Micile farfurii, marile bucurii | SpornicSays…
    Replied on

    […] zambitoare poate prinde multe forme. Cum e clatita americana, dupa aceasta reteta, cu ochi aurii de banana si gura de capsuna, cateva mure sau coacaze in loc de sprancene. Azi nu-i […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *