Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Dupa un inceput prea lent de primavara, pare acum ca am intrat in vremuri mai bune, c-au tot iesit prin curti urzicile si trufandalele de sezon.  Sa ne-ncercam norocul cu o mancarica de urzici imbelsugata cu hrean ras fin ca genele de fata tanara. Cel mai bine ar fi sa dati o fuga pe sub copacii nu prea desi si sa rupeti moate tinere de urzici, dar nu-i nici o tragedie daca le luati de la piata, gata randuite de femei trezite cu noaptea-n cap. De aici, calea-i usoara.

Ingredinte : 800 g urzici, 1 ceapa, 2-3 linguri ulei Spornic Premium, 1 lingura faina, 2-3 catei usturoi, 1 cana supa de legume, 50 g hrean

Timp pregatire: 40 min
Pentru 4 portii, 250 g/portie
Grad dificultate: redus

Spalati strasnic urzicile sa nu mai ramana fir de iarba straina si le-aruncati intr-o oala maricica, sa-aibe loc sa se infoie urzicile-n clocot. Doua, trei clocote sub capacul nadusit si le-azvarliti intr-un ciur sub jet rece de apa, sa se mai racoreasca dupa-atata focuri si le tocam marunt. Fiertura lor mai bine-o beti, ca din strabuni se zice ca nu iti trebuie mai mult de-o cana ca sa iti schimbi sangele dupa iarna.

Frecati bine urzicile pana ies fine ca albusul de ou si va mutati lucrul la aragaz. Intr-o oala cu peretii mai inalti, ca sa nu scape urzicile cand amestecati mai vartos in ele, puneti putin ulei si lingura de faina. Frecati bine sa scapati de cocoloase si turnati peste supa de legume. Amestecand continuu, il tineti pe foc doua, trei clocote. Puneti si urzicile si le dregeti cu sare si vreo doi, trei catei de usturoi taiati migalos. Mai lasati la foc cateva minute pana se-amesteca gusturile. Cat le lasati sa se-odihneasca, radeti repede un deget de hrean pe care sa-l aruncati in farfurie dupa gust.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *