Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Se spune despre  reteta aceasta ca e perfecta de servit la petreceri. Aripioare care se prepara rapid si fac senzatie. Au lipici, cum s-ar zice. Si zau ca nu-ti mai vine sa-ti desprinzi degetele de pe ele dupa prima degustare. Reteta se adapteaza usor, daca le vreti mai dulci, mai picante, mai acrisoare si le puteti servi cu orice fel de garnitura.

Ingrediente: 1 kg aripioare de pui, 3 linguri de miere, 6 linguri sos de soia, 1 lingurita boia dulce, 1 lingurita boia iute,  2 linguri ulei Spornic Premium, zeama de la jumatate de lamaie.

Pentru un preparat absolut senzational, pregatiti marinata cu o zi inainte si lasati aripioarele sa se fragezeasca 24h intr-o explozie grandioasa de arome. Daca sunteti pe graba, lasati carnea macar 1-2 ore la marinat.

Acum c-am stabilit regula de baza, hai sa vedeti cat de simplu se prepara un spectacol culinar. Se indeparteaza varful aripioarelor, apoi se taie in jumatate. Puteti folosi si pulpa dezosata, si pulpite de pui, important e sa fie tinere si mititele.

Intr-un castron pregatiti marinata amestecand toate celelalte ingrediente. Turnati sosul format peste aripioare si amestecati-le putin. Turnati totul intr-o punga etans, framantati-o putin in maini si uitati de ea in frigider vreo zi, chiar si doua.

Pregatiti cuptorul la 200°C, asezati aripioarele intr-o tava sau pe gratarul cuptorului si lasati-le vreo 30-40 minute. Din cand in cand, folositi o pensula ca sa le mai glazurati cu sosul ramas. Bonus, le puteti presara cu o mana de susan dupa ce le-ati scos din cuptor.

V-am spus ca-i simplu si spectaculos!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *