Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

In quesadilla poti pune aproape orice ingredient. Obligatorii sunt doar foile de tortilla (din porumb, asa cum cere reteta originala, sau din grau, pe care le gasiti in aproape orice magazin) si cascavalul care le lipeste. Restul tine de ce gasiti prin frigider. Noi am ales cea mai sigura (a se citi “raspandita”) varianta, quesadilla cu pui, dar puteti pregati o versiune senzationala pentru vegetarieni. Un strop de pasiune, un dram de imaginatie si vreo jumatate de ora de “bucatarit”. Nu-i nevoie de mai mult pentru o masa delicioasa.

Ingrediente: 2 buc piept de pui, 200 g cascaval, 2 ardei, 1 ceapa,  50 ml ulei Spornic Premium, 10 foi tortilla mexicana sau lipii libaneze, 1 lingurita boia dulce, 200 g porumb fiert, patrunjel, coriandru (optional), sare, piper.

Pieptul de pui se taie in felii subtiri si se pune la rumenit intr-o tigaie grill incinsa. Il bronzati bine pe ambele parti pana se patrunde, apoi il scoateti pe un fund de lemn. Il lasati sa se raceasca si il taiati bucatele.

In acest timp, maruntiti ceapa si taiati ardeiul felii subtiri, le aduceti impreuna in ulei fierbinte si le caliti pana se inmoaie. Condimentati cu boia, sare si piper. In castroane separate, pregatiti cascavalul ras, verdeturile tocate si porumbul fiert.

Porniti aragazul si incingeti o tigaie fara ulei. Asezati o foaie de tortilla si presarati ingrediente din fiecare castron pregatit. Acoperiti cu o alta foaie si intoarceti cu grija quesadilla, pentru a se rumeni pe ambele parti. Tineti quesadilla maxim 2 minute in tigaie, pana se topeste cascavalul si lipeste cele 2 foi. O scoateti cu grija pe un platou larg si o taiati in sferturi. Se serveste cu sos de iaurt, cu sos de rosii sau, traditional mexican, cu guacamole (pasta de avocado cu suc de lime, ceapa si rosii maruntite).

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *