Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Se spune despre capsuni ca au forma inimii si nu degeaba.  Vorbeste lumea ca ar fi un soi de asistente medicale lasate de natura. Noi va zicem drept, nu stiam nimic de proprietati antioxidante si alte beneficii atunci cand, copii fiind, scotoceam fir cu fir toata gradinuta de capsuni a bunicii. Indiferent de luna, zi si vremea de afara, cu prima capsuna rosie se facea negresit primavara.  Astazi, le culegem de pe rafturi si tarabe, le-ncercam de dulceata si le asezam ca pe bibelouri intr-o tarta artistica umpluta cu crema de vanilie.

Ingrediente: 130 g faina, 120 g unt rece, 70 g zahar, 250 ml lapte, 300 g capsuni proaspete (mai multe decat e nevoie, in caz de mici hotomani pofticiosi care mai dau prin bucatarie), 3 galbenusuri de ou, 20 g amidon sau praf de budinca de vanilie, esenta de vanilie.

Incepeti cu aluatul, ca oricum este nevoie sa-l lasati la frigider o ora. Amestecati faina cu untul proaspat scos din frigider, adaugati 30 g zahar si o lingura de lapte si framantati aluatul. Puneti-l intr-un castron acoperit cu folie alimentara si dati la frigider.

Intre timp, puneti laptele la fiert pe foc mic, cu putin zahar si esenta de vanilie. Separat bateti galbenusurile cu restul de zahar si cu praful de budinca sau amidonul. Inainte ca laptele sa clocoteasca, turnati treptat amestecul de galbenusuri si amestecati constant pana devine o crema fina.

Pana se raceste crema, scoateti aluatul de la frigider si il intindeti intr-o forma de tarta. Fie il intepati cu o furculita din loc in loc, fie il acoperiti cu hartie de copt peste care puneti boabe de fasole. Asta ca sa nu se umfle la copt. Dati la cuptorul preincalzit la 180⁰C si lasati cam jumatate de ora, pana se coace aluatul. La final, umpleti tarta cu crema de vanilie si decorati-o cu capsuni proaspete, ferme si dulci. Ziceti drept, n-a iesit o capodopera?

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *