Price:
$0,00
Author:
Spornic

Oficial, e primavara. Pe cer si in farfurii. Pietele s-au innoit si ele cu parfum de frunze proaspete de tot felul. Cu natura nu te joci, am zis. Asa ca-i mai bine sa luam cateva legaturi din fiecare, sa ne stim cu frigiderele inverzite pe dinauntru.  Astazi ne-am amintit de o reteta in ton (sau, mai degraba, in somon) cu sezonul cel mai crud. Preparati-o cu incredere doar daca sunteti iubitori de branzeturi cremoase si verdeturi aromate si inmiresmate mai ceva ca primavara.

Ingrediente: 1 kg frunze proaspete de spanac, 2 legaturi de leurda sau stevie sau loboda sau ce gasiti prin piata, 100 g somon afumat, 2 oua, 1 ceapa, 50 g faina, 3 catei de usturoi, 300 g branza de vaci, 150 g crema de branza, piper alb, sare.

Spalati si curatati spanacul si leurda cu multa migala si renuntati la coditele cele mari. Le puneti in apa fiarta si le lasati pe foc vreo 10 minute, pana se inmoaie frunzele. Le scurgeti bine de apa si le lasati intr-un castron sa-si revina. Luati frunzele la tocat cu un cutit sau intr-un blender. Adaugati in compozitie ceapa taiata marunt, ouale si faina presarata treptat. Puneti amestecul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit la 180⁰C. Le lasati vreo 20 de minute, pana prind curaj si formeaza o foaie consistenta. Cand e gata, mutati-o pe un prosop de bucatarie umezit si rulati-o usor, apoi o readuceti la forma de foaie. Asa va asigurati ca aveti o foaie maleabila, care sa nu se rupa la rulat.

Pregatiti umplutura, amestecand branza de vaci cu usturoiul pisat si crema de branza. Daca poftiti la arome de marar, busuioc, menta, maruntiti frunze proaspete si puneti-le in compozitie ca nu veti da gres. Adaugati sare si piper dupa gust. Intindeti compozitia pe foaia de spanac si asezati fasii de somon la marginea foii. Incepeti rulatul cu partea pe care sta somonul, dupa care inveliti rulada intr-o folie alimentara. Lasati la rece cateva ore. Acum e gata de servit pofticiosilor, intr-o zi buna in care nu scartaie nimic.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Rulada de spanac cu branza si somon”

  1. HostingSays…
    Replied on

    Se va unge cu crema de branzeturi, iar apoi se vor aseza feliile de somon acoperind toata suprafata.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *