Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente: 500 g faina, 25 g drojdie proaspata, 150 ml ulei Spornic La Toate, 1 lingurita de zahar, 3 cepe, 3 conserve de ton, 200 g mazare prefiarta, 3 ardei, 2 rosii, 2 catei de usturoi, 1 lingurita boia dulce, sare, piper.

Pregatiti maiaua, amestecand cateva linguri de faina cu drojdia proaspata, zaharul si cateva linguri de apa calduta. Lasati intr-un loc cald vreme de 15 minute, dupa care turnati maiaua intr-un castron cu faina. Adaugati uleiul si putina sare si framantati aluatul. Lasati la dospit 30-40 de minute sau pana isi dubleaza volumul.

Intre timp, puneti ceapa maruntita la calit si adaugati usturoiul si ardeii tocati. Cand s-a cristalizat ceapa, adaugati rosiile taiate cuburi si lasati totul pe foc timp de 5 minute, amestecand din timp in timp. Adaugati mazarea, tonul scurs de apa sau ulei si presarati boia dulce. Se condimenteaza cu sare si piper, se calesc impreuna 2-3 minute si se lasa la racit.

Jumatate din aluatul dospit se intinde foaie si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. Compozitia de ton se scurge de lichid si se toarna uniform peste aluat. Acoperiti cu restul de aluat, pe care il intepati cu furculita si il pictati cu unt sau galbenus de ou. Puneti tava in cuptorul preincalzit la 180° C si lasati aproape 40 de minute, pana se rumeneste placinta. Puneti-o pe masa langa un castron cu salata de rucola si rosii cherry, ametite cu un fir de ulei spornicesc si cativa stropi de lamaie verde.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *