Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente pentru 12 bucati: 200 g faina, 240 g zahar, 2 oua, 150 ml ulei Spornic La Toate, 150 ml apa minerala carbogazoasa, 3 linguri seminte de mac, 1 lamai, 1 plic praf de copt, 1 esenta de vanilie.

Lamaia, personajul nostru principal, se spala foarte bine si se taie in bucati marunte. Turnati o cana de apa intr-o cratita, adaugati 2 linguri de zahar si bucatile de lamaie. Puneti pe foc si lasati sa fiarba siropul, pana se topeste zaharul si lamaia se inmoaie. Separati bucatile fierte de lamaie si puneti-le intr-un castronel, pe un servet de bucatarie.

In acest timp, pregatiti recuzita. Amestecati intr-un castron ouale cu restul de zahar. Turnati uleiul in fir subtire, amestecand constant. Aromatizati cu esenta de vanilie. Adaugati treptat faina cu praful de copt si apa minerala, pana se omogenizeaza compozitia. Consistenta trebuie sa fie asemanatoare cu cea a compozitiei pentru chec. La sfarsit, puneti semintele de mac si bucatile marunte de lamaie si amestecati usor.

Turnati compozitia in tava speciala pentru briose. Nu uitati ca aluatul este de ajuns pentru 12 bucati. Puteti tapeta formele cu hartiute pentru briose, ca sa nu se lipeasca si sa fie deosebit de apetisante la servire. Sau pe fata de masa. (PONT: daca nu aveti tava pentru briose, turnati intr-o tava de chec traditional si lasati-l la rumenit un timp mai indelungat, pana trece testul scobitorii.) Dati tava in cuptor la 180⁰ C pentru aproximativ 20 minute sau pana cresc briosele si se crapa la suprafata. Le impodobiti cu coaja de lamaie rasa sau cristale de zahar alb. Le puneti pe masa si le admirati cum stralucesc intre alte bucate pe covorul rosu. Sau pe fata se masa. Pofta buna!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *