Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Despre zahar si indulcitori se zice ca, in vremuri foarte de demult, erau mult prea scumpi pentru populatia de rand. Asa ca aceasta a inceput sa foloseasca morcovii si dulceata lor in budinci si alte deserturi. Era doar o chestiune de timp pana sa apara tortul cu morcovi. Si doar o chestiune de moda pana sa intre in meniurile cofetariilor de seama. Asa ca astazi va propunem sa salvati morcovii pregatiti pentru supa si sa-i scoateti din anonimatul legumelor. Intr-un desert deosebit, bun si foarte bun in post.

Ingrediente: 350 g faina, 250 g morcovi (cam 4 morcovi medii), 100 g visine din compot, 150 g zahar tos, 300 ml apa minerala, 100 ml ulei Spornic La Toate, 1 plic praf de copt, zahar vanilinat, scortisoara, sare.

Amestecati faina cu praful de copt. Daca gasiti in magazine faina care creste singura, renuntati la praful de copt si lasati faina asa cum e. Curatati morcovii si dati-i pe razatoare. Lasati-i putin la scurs. Scoateti samburii visinelor si, din nou, lasati-le sa-si scurga sucul in exces. Intr-un castron separat, amestecati  uleiul cu apa si zaharul si adaugati morcovul ras. Adaugati un varf de cutit de sare, apoi pudrati compozitia cu scortisoara si 2 plicuri de zahar vanilinat. Amestecati vanjos vreo 5 minute, adaugand treptat faina. Trebuie sa obtineti o compozitie cremoasa, pe care o turnati intr-o tava tapetata cu hartie de copt.  Presarati visinele din compot, apasandu-le putin, ca sa le cufundati pe jumatate in crema cea dulce. Dati tava la cuptorul preincalzit la 180⁰ si lasati vreo jumatate de ora, apoi faceti testul scobitorii. Daca scobitoarea iese curata din prajitura, atunci puteti opri cuptorul.

Lasati prajitura sa se raceasca. Apoi priviti-o asa golasa si minunata cum este si hotarati cu ce glazura s-o imbracati. Daca tineti post, este suficient sa intindeti pe ea o marmelada delicioasa si sa o decorati cu samburi de nuca. Sau sa o pudrati cu zahar si scortisoara. Daca vreti sa impresionati, creati o crema a l’americaine: 200 g crema fina de branza din comert (nu e nicio problema daca e putin sarata), 100 g unt, extract sau esenta de vanilie si aproximativ 300 g zahar (turnati mai mult, daca va place mai dulce). Mixati untul moale cu crema de branza si vanilie, apoi adaugati treptat zaharul, pana devine o crema dulce si pufoasa. Imbracati prajitura cu aceasta glazura si decorati cu coaja rasa de portocale. Atat de simplu. Sa va fie de bine!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Morcovii din prajitura (reteta de post)”

  1. popaSays…
    Replied on

    Voi incerca prajitura.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *