Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Un desert cu arome insinuante de portocala si scortisoara ne poarta intotdeauna in timp, la serile de iarna ale copilariei. Daca poftiti la asa bunatate in plin post al Craciunului, aflati va rugam, in randurile de mai jos, tainele checului nostru de post:

Ingrediente: 400 g faina, 200 g zahar, 100 ml ulei Spornic La Toate, 200 g miez de nuca zdrobit, 2 portocale, 2 linguri pudra de cacao, 1 plic praf de copt, esenta de vanilie, scortisoara, sare.

Intr-un castron generos amestecati uleiul cu zaharul si cateva picaturi de esenta de vanilie. Stoarceti cele doua portocale, adaugati sucul si amestecati cu un tel pana se dizolva o mare parte din zahar. Indreptati-va atentia si mainile spre ingredientele uscate: amestecati faina cu miezul de nuca, pudra de cacao, praful de copt, o lingurita de scortisoara si un varf de cutit de sare. Hai si coaja rasa de la o portocala, ca numai de bine poate fi. Turnati-le apoi peste ulei si zeama de portocale si amestecati bine cu un tel, sa nu se formeze bulgarasi.
Consistenta finala trebuie sa fie cea a unei smantani dense. La nevoie, adaugati suc de portocale sau din contra, faina, daca vi se pare prea lichida. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt si turnati aluatul. Unii presara acum bucatele de ciocolata, stafide sau bucatele de miez de nuca. Dati la cuptorul preincalzit la 170 grade Celsius, vreme de 45 de minute. Testati checul cu o scobitoare (daca aceasta iese curata, inseamna ca si mijlocul este copt), apoi testati-va rabdarea:  checul se lasa la racit inainte de a fi taiat, ca sa evitati sfaramarea cauzata de lipsa oualor. Pudrati cu zahar si indulciti toata casa!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *