Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Am stabilit deja: Toata lumea vrea cartofi prajiti. Dar mai credem in ceva: postul nu inseamna doar cartofi. Bucataria postului  este despre diversitate si creativitate. Fiindca bucataresei ii sta cel mai bine cu farfuria colorata. O intreaga colectie de retete spornicesti ne sustin ideea pana in cel mai verde fir de patrunjel. Si astazi continuam in aceeasi nuanta, pentru ca avem un secret: punem laolalta verdeturi si legume de toate soiurile si le potrivim in chiftelute perfecte de primavara.

Ingrediente: 2 dovlecei, o ceapa, 1 morcov, 4 catei de usturoi, 2 cartofi, 100 g faina, 1 legatura patrunjel, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 50 g seminte sau faina de in sau chia, 80 ml ulei Spornic La Foc Mare, sare, piper.

Curatati legumele – cartofii, dovleceii, ceapa, morcovul – de coaja si dati-le pe razatoarea mare.  Lasati-le intr-un castron inclinat sa-si scurga sucurile, apoi condimentati-le cu sare si piper. Daca aveti in bucatarie seminte de in sau chia, e nevoie sa le macinati la rasnita. Daca faceti acum lista de cumparaturi, va sfatuim sa alegeti direct de pe raft faina din seminte de in. In amestec cu putina apa calduta, aceasta pudra capata consistenta gelatinei si tine loc de ou. Adica leaga compozitia.

Maruntiti patrunjelul si usturoiul si adaugati-le in amestecul de legume scurse. Adaugati pasta de in, faina si bicarbonatul si amestecati foarte bine. Lasati totul la rece timp de o ora, sa-si ofere aromele trandretea intre ele. Inainte de prajire, tineti compozitia la temperatura camerei pentru jumatate de ora, apoi formati chiftelutele si puneti-le in ulei incins. Lasati la prajit pe foc mic-mediu, sa se inmoaie chiar si morcovul de atata caldura. Cu 30 secunde inainte sa fie gata, cresteti temperatura ca sa se rumeneasca bine si sa nu retina ulei in exces. Le scoateti pe servete de bucatarie si le serviti cu cel mai bun mujdei romanesc: usturoi, ulei, apa si sare. Asa am face noi.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *