Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Rubarba, rabarbar, rubarbura, revent sau, ca in vremuri latine, radacina barbara. Nu stim ce-or fi avut oamenii cu ea s-o boteze asa. Banuim ca au invatat la modul cel mai neplacut ca frunzele rubarbei poarta otrava. Si-apoi au dat si peste tulpina acra, foarte-foarte acra, si s-au lecuit de tot.

Cine sa le spuna de bogatia de vitamina C si K, de compoturi, dulceturi, jeleu si peltele dulci-acrisoare de rubarba? Noi stim si dam mai departe sa auda tot poporul. E sezonul rubarbei, oameni buni! Cumparati cu bratul si domoliti-i gustul intepator in cel mai tandru, mai pufos si mai delicat mod posibil. Cu bezea, desigur.

Ingrediente: 6 tije potrivite de rubarba, 6 oua, 300 g faina, 350 g zahar, 20 ml ulei Spornic La Toate, 50 ml lapte, ½ plic praf de copt.

Spalati foarte bine tulpinele rubarbei si curatati-le de invelisul trandafiriu. Se dezlipeste usor, in fasii subtiri si se arunca toate pielitele si atele ramase. Treceti-le pe sub jet de apa rece si taiati-le cubulete. Pregatiti aluatul, amestecand 1 ou cu 5 galbenusuri si cu 200 g zahar. Dupa ce s-au incorporat, adaugati laptele si untul la temperatura camerei si mixati totul la viteza mica. Adaugati treptat faina amestecata cu praful de copt si formati un aluat nu foarte consistent si usor de modelat. Ungeti tava cu ulei si transferati aluatul intr-o tava de marime medie. Intindeti cu palma pana se acopera uniform toata suprafata tavii. Presarati bucatile de rubarba pe tot aluatul si dati la copt la 180°C pentru 25-30 de minute, pana trece testul scobitorii.

Intre timp, pregatiti bezeaua cu albusurile ramase si restul de 150 g zahar. Bateti albusurile spuma si adaugati treptat zaharul, mixand pana se intareste. Daca sunteti absolut siguri ca v-a iesit o spuma de albus ca la carte – consistenta, dar si pufoasa – , va provocam la testul suprem. Intoarceti castronul deasupra capului pentru cateva secunde. Daca nu deveniti dumneavoastra o prajitura cu bezea din cap pana-n picioare, sincere felicitari, maestre! Intindeti spuma pe prajitura rumena si calda si dati din nou la cuptor, la foc foarte mare (220°C) si lasati-o 2-3 minute pana devine aurie pe deasupra. O scoateti din cuptor si raspanditi in jur aroma minunata cu gesturi line si tandre ca in reclamele la cafele.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *