Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente:  200 g zahar, 320 g lapte praf integral, 160 g unt, 125 ml apa, 50 g cacao amara, 1 pastaie de vanilie, 100 g nuci, 30 g cirese confiate, 30 g stafide, sare.

Siropul de zahar, prima parte a ciocolatei de casa. Aveti nevoie de o cratita de inox in care dati intalnire zaharului cu apa. Puneti cratita pe foc, sa incinga spiritele, si le amestecati cu blandete, lasandu-le libertatea sa se contopeasca in ritmul lor. Odata dizolvat zaharul, siropul va incepe sa fiarba, lasand la suprafata o spuma alba, clocotinda. Amestecati usor cu lingura pentru fix 5 minute, dupa care opriti focul.

Intre timp, untul, mai dolofan din fire, se lasa la subtiat la temperatura camerei si se dichiseste cu seminte parfumate de vanilie. Semintele rase de pe o pastaie sunt de ajuns. Turnati untul moale si aromatizat in siropul fierbinte de zahar si amestecati-l pana se topeste de tot.

Repejor, puneti laolalta pudra de cacao si laptele praf si turnati treptat amestecul in siropul dulce. Amestecati vanjos si fara oprire, ba chiar puteti folosi un mixer, sa grabiti putin treaba pana nu se intareste ciocolata.

In compozitia omogena, adaugati nucile, ciresele, stafidele. Iubitorii de esente tari pot imbogati amestecul cu rom, cafea, migdale sau lichior de cirese ori portocale. Turnati compozitia intr-o forma de tarta sau o tava cu dimensiuni aproximative de 20x20cm, tapetata cu folie alimentara.

Lasati ciocolata sa se intareasca, vreo 4-5 ore, apoi folositi-va de marginile foliei alimentare pentru a scoate batonul din tava. O taiati cu un cutit cu lama umeda si o aranjati pe un platou de unde, garantam, va disparea cat ai zice „e gata ciocolata!”.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *