Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Ciuperci gasim in magazine tot anul. Dar tot cand incepe natura sa miroasa a toamna, atunci le este menit ciupercilor (chiar si de la ferma) sa ajunga in farfurii si in borcane pregatite sa sada peste iarna. Astazi, mancare rapida si usturoiata, de gatit in vreme de post si in zile racoroase de septembrie. Iar luni punem conserve de ciuperci si facem schimb de sfaturi, secrete si retete din batrani.

Ingrediente: 500 g ciuperci (ghebe, galbiori, champignon, ce aveti la indemana), 4 catei de usturoi, 4 linguri ulei Spornic La Foc Mare, 50 ml vin alb, jumatate de legatura de patrunjel, sare, piper

Pentru 2 portii, 200 g/portie
Grad de dificultate: usor
Timp de pregatire: 30 min

Puneti uleiul la incins si caliti ciupercile gata curatate si taiate in bucati mai mici vreo jumatate de minut, apoi adaugati vinul. Daca-s congelate, mai bine sa renuntati la vin c-or sa lase ele destula apa in care sa fiarba. Dati focul mare si amestecati din cand in cand, pana scade lichidul si ciupercile devin usor aramii. Adaugati usturoiul maruntit si-l mai lasati pe foc vreme de un minut, sa se primeasca aromele intre ele. Opriti focul si presarati patrunjel tocat. Acum o sa simtiti ca lipseste ceva din farfurie, banuim noi ce si sarim in ajutor: o mamaliga indesata, taiata felii si rumenita usor pe o tigaie grill. Ziceti ca n-am ghicit!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *