Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Cine nu e in vacanta, se simte ca-n vacanta. Stim noi cum se face. O reteta pregatita la mijloc de vara, rupta parca din meniul cu meze (aperitive) al unei taverne de pe tarmul marii. Pune alaturi o salata cu rosii, ardei si ceapa rosie, un paharel de ouzo sau o carafa de vin alb, racoros, tanar, si gata! E vacanta. Prin urmare si-asa deci, e vacanta de la greci 🙂

Ingrediente: 250 g branza feta, 2 oua, o lingurita boia dulce, o lingurita piper, 80 g faina, 60 g seminte de susan, 100 ml ulei Spornic Premium, 4 linguri de miere

Branza feta gasiti in orice supermarket, de obicei ambalata la 200 si 250 g. Cine n-are supermarket in drum, dar are in frigider branza de capra romaneasca, s-o foloseasca, doar n-o fi foc. Taiati din calup felii groase de 2 cm.

Separat, spargeti ouale si le bateti cu un tel. Intr-un alt castron, pregatiti faina amestecata cu boia si piper. Puteti folosi orice ierburi aromatice, de la oregano la busuioc si cimbru. In final, in ultimul castronel turnati semintele de susan.

(Va mai dezvaluim un secret, stim ca va place. Se numeste susan negru si doar cateva seminte presarate printre susanul nostru cel de toate painile, aduc negresit finaluri fericite povestilor noastre culinare. La gust si la vedere. Incercati, il gasiti la plic si borcanas in raioanele si magazinele cu mirodenii. Si peste tot, in bucataria araba.)

Puneti la incins intr-o tigaie in jur de 6-7 linguri de ulei Premium. Luati fiecare bucata de branza, o treceti prin ou, faina, din nou prin ou si, la sfarsit, prin susan, apoi ii dati drumul in tigaia cu ulei fierbinte. Le lasati la bronzat pe ambele parti, apoi le scoateti pe hartie absorbanta.

Intre timp, incalziti putin mierea intr-o craticioara sau la cuptorul cu microunde, pana devine mai fluida. Bucatile de branza invelite in susan se servesc calde, acoperite cu firicele de miere.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *