Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Cine nu e în vacanță, se simte ca-n vacanță. Știm noi cum se face. O rețetă pregătită la mijloc de vară, ruptă parcă din meniul cu meze (aperitive) al unei taverne de pe țărmul mării. Pune alături o salată cu roșii, ardei și ceapă roșie, un păhărel de ouzo sau o carafă de vin alb, răcoros, tânăr, și gata! E vacanță. Prin urmare și-așa deci, e vacanță ca la greci 🙂

Ingrediente: 250 g brânză feta, 2 ouă, o linguriță de boia dulce, o linguriță de piper, 80 g de făină, 60 g semințe de susan, 100 ml ulei Spornic Premium, 4 linguri de miere

Brânză feta găsiți în orice supermarket, de obicei ambalată la 200 si 250 g. Cine n-are supermarket în drum, dar are în frigider brânză românească de capră, s-o folosească, doar n-o fi foc. Tăiați din calup felii groase de 2 cm.

Separat, spargeți ouăle și le bateți cu un tel. Într-un alt castron, pregătiți făina amestecată cu boia și piper. Puteți folosi orice ierburi aromatice, de la oregano la busuioc și cimbru. În final, în ultimul castronel turnați semințele de susan.

(Vă mai dezvăluim un secret, știm că vă place. Se numește susan negru și doar câteva semințe presărate printre susanul nostru cel de toate pâinile, aduc negreșit finaluri fericite poveștilor noastre culinare. La gust și la vedere. Încercați, îl găsiți la plic și borcănaș în raioanele și magazinele cu mirodenii. Și peste tot, în bucătăria arabă.)

Puneți la încins într-o tigaie în jur de 6-7 linguri de ulei Premium. Luați fiecare bucată de brânză, o treceți prin ou, făină, din nou prin ou și, la sfârșit, prin susan, apoi îi dați drumul în tigaia cu ulei fierbinte. Le lăsați la bronzat pe ambele părți, apoi le scoateți pe hârtie absorbantă.

Între timp, încălziți puțin mierea într-o crăticioară sau la cuptorul cu microunde, până devine mai fluidă. Bucățile de brânză învelite în susan se servesc calde, acoperite cu firicele de miere.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *