Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Chiar de-i vreme de post, de la dulciuri cu greu ne stapanim. Inmiresmata si lesne de facut, negresa ne umple casa de parfumul nucilor coapte. De mai puneti langa un pahar de socata racoritoare, ca-i vremea florilor de soc, nici ca mai simtim lipsurile postului.

Ingrediente:  400 ml apa, 250 g zahar, 125 g cacao, 250 g margarina, 60 g gem de capsuni, 500 g faina, 10 g praf de copt, 5 g bicarbonat de amoniu, 15 ml zeama de lamaie, 250 g nuca, 10 g ulei Spornic la Toate

Timp de preparare: 60 minute
Numar portii: 8, 100g/portie
Grad dificultate: redus

Incalziti cuptorul la 180 grade si puneti degraba nucile pe o tava la copt. Pregatiti intre timp toate ingredientele, cerneti faina si alegeti o oala generoasa din inox. Puneti pe foc apa si zaharul si amestecati pana se topesc, tot verificand nucile ca nu cumva sa se arda. Adaugati in oala cacao si amestecati pana se omogenizeaza. De acum puteti deja scoate nucile, care s-au perpelit de mama focului si raspandesc arome incantatoare. Dupa ce bunatatile din oala au dat in clocot, lasati-le inca 5 minute, tot amestecand, si dati oala deoparte. Taiati margarina in cubulete si adaugati-o in oala, amestecand pana ce se omogenizeaza si ea, apoi adaugati gemul de capsuni si treptat toata faina. Cand s-o fi-ngrosat compozitia, puneti si bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie. La final adaugati si nucile coapte, mai intregi sau mai zdrobite, dupa cum va place. Pregatiti o tava mai inalta, ungeti-o bine cu ulei, sa nu se lipeasca prajitura si dati la cuptor vreme de 40 de minute.

Bucurati-va in tihna de prajitura, langa o cana de cafea sau un pahar racoros de socata. E clar ca-i menita sa potoleasca toate poftele de dulce in zilele postului.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *