Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

De cand a dat racoarea de septembrie, tanjim dupa o friptura imbujorata la cuptor, dintr-aceea care mangaie simturile intregii familii. Va poftim sa incercati reteta sporniceasca, marturie ca o friptura delicioasa nu are nevoie de ore intregi de marinat carnea sau de cine stie ce ingrediente pretioase.

Ingrediente: 1 kg antricot sau muschi de vita, 150 ml vin rosu demi-sec, 150 ml bulion sau pasta de rosii, 50 ml ulei Spornic La Foc Mare, 3 catei de usturoi, 2 foi de dafin, 1 crenguta de cimbru, sare, piper.

Scoateti carnea din frigider si lasati-o la temperatura camerei pentru cel putin un sfert de ora. E bine sa va amintiti acest truc inainte de a gati orice fel de carne, ca sa fiti siguri ca se patrunde uniform. Incingeti uleiul intr-o tigaie si perpeliti bucata de carne pe ambele parti, vreme de 5-6 minute. Cand e rumenita si si incepe a-si impartasi miresmele, o luati de pe foc si o mangaiati cu usturoi pisat, cimbru, sare si piper dupa gust. Puneti-o cu tot cu ulei intr-un vas termorezistent si dati-o la cuptorul preincalzit la 180 grade. Lasati carnea la cuptor o ora, timp in care o intoarceti de 2-3 ori. Scoateti din cuptor si scurgeti intr-o tigaie uleiul si sucurile lasate de carne. Adaugati pasta de rosii, vinul si foile de dafin si lasati sa fiarba la foc potrivit, pana scade la aproximativ 2 treimi din compozitie. Daca preferati sosul mai consistent, puteti face un rantas cu 1-2 linguri de faina. Taiati friptura felii si turnati firicele de sos. Serviti-o langa niste cartofi cu verdeturi sau o mandrete de fasole verde sotata cu unt si usturoi.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *