Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Parfum de legume cuprinse unele intr-altele, gust dulce de dovlecei si nuante de ardei picant. S-ar zice ca am reusit sa supunem legumele intr-un ghiveci dupa voia si gustul nostru. Cine-ar fi crezut oare ca noi vom fi cei cuceriti far’ de leac de asa zacusca minunata?

Ingrediente pentru aprox. 10 borcane: 3,5 kg dovlecei, 3,5 kg ardei kapia, 2 kg vinete, 1,5 kg ceapa, 400 ml ulei Spornic La Foc Mare, 500 ml bulion, sare, piper

Alegeti dovlecei tineri si mai maruntei, sa nu fie impovarati de prea multe seminte. Ii curatati de coaja si ii taiati cubulete, ca sa fie aranjati si ochiosi cand s-or intalni in oala cu solzisorii de ceapa si cu uleiul incins. Caliti dovleceii pana se inmoaie. Coaceti ardeii si vinetele, ii decojiti si ii scurgeti de sucuri. Maruntiti legumele si puneti-le intr-o oala sa dea in clocot. Fierbeti, amestecand constant timp de 20 de minute, pana sa adaugati dovleceii cu ceapa. Deschideti sticlele de bulion si ulei La Foc Mare si turnati in compozitie. Presarati sare si piper dupa cum va place si lasati la foc potrivit, sa se imbratiseze aromele si texturile. Pentru un gust mai picant, adaugati ardei iute lipsit de seminte si tocat marunt. Puneti zacusca fierbinte in borcane caldute, scoase din cuptor, acoperiti cu pelicula de ulei incins si fierbeti borcanele la dunst. Asa zacusca neobisnuit(a) de gustoasa n-o sa gasiti pe multe mese.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *