Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente: 500 g faina, 200 ml lapte, 2 oua, 25 g drojdie proaspata, 1 lingurita zahar, 1 varf de cutit sare, 300 ml ulei Spornic Premium.

Drojdia, mama dospiturilor, se pune intr-un castronel si se rasfata cu o lingurita de zahar (drojdia se hraneste cu zaharuri) si laptele usor caldut. Amestecati si lasati deoparte vreme de 10 minute.

In acest timp, puneti faina intr-un castron larg si adaugati in centru un ou plus inca un galbenus. De albusul ramas nu veti avea nevoie. Turnati laptele cu drojdie si sarea si incepeti sa omogenizati compozitia incepand din centru, pana intra toata faina la hora. Daca este nevoie, la final puteti adauga putina apa calduta. Framantati aluatul pana devine o bila omogena, moale, ne-lipicioasa, apoi il lasati la dospit. Uns cu ulei, acoperit cu un stergar, intr-o incapere incalzita.

Dupa vreo ora, aluatul trebuie sa isi fi dublat (cel putin) volumul. Impariti aluatul in mai multe bile si le ungeti cu ulei. Fiecare bucata se intinde cu sucitorul pe un blat uns, la randul lui cu ulei. Foaia se intinde mai subtire daca doriti scovergi crocante sau mai groasa daca va doriti gogosi mai pufoase.

Incingeti tigaia cu ulei si prajiti langosii pe ambele parti. Pentru o experienta culinara perfecta, serviti langosii calzi. Fie ii ungeti cu smantana si radeti branza deasupra sau puneti mujdei facut in casa, fie intindeti o lingura de gem de anul asta sau mergeti pe varianta mai “moderna” de crema de ciocolata. Oricum ar fi, e minunat.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *