Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Dintre surprizele semintelor de floarea-soarelui: un lapte usurel, pe post de bautura sanatoasa ori ingredient in deserturi vegane.  Pentru iubitorii laptelui vegetal, pentru pofticiosii curiosi sau pentru creativii din bucatarie, o reteta cum nu se poate mai simpla cu cel mai de pret dar al florii-soarelui.

Ingrediente: 200 g seminte de floarea-soarelui neprajite si nesarate, 4 lingurite de miere (puteti folosi sirop de artar, de agave sau ce alt indulcitor va convine), extract de vanilie, un varf de cutit de sare.

Puneti semintele intr-un castron maricel cu multa apa si lasati-le la hidratat vreme de 8 ore. Scurgeti apa in care s-au scaldat si puneti-le in blender alaturi de alti 800 ml de apa curata. Porniti blenderul si lasati semintele la pasat timp de 3-4 minute, pana se formeaza o pasta fina, laptoasa. Pregatiti o bucata mare de tifon in care puneti amestecul, deasupra unui castron. Legati colturile panzei si framantati saculetul, pana iese tot laptele si ramane o pasta seaca si consistenta. Ca sa nu ramana neconsolata, uscati-o bine la cuptor, sa o puteti transforma apoi in unt de seminte sau in pudra pentru smoothie-uri. Puneti laptele pretios in blenderul curatat si adaugati indulcitorul, vanilia si cele cateva firicele de sare. Se amesteca 20-30 de secunde si se toarna apoi intr-un recipient cu capac. Il pastrati la frigider pana la 3 zile, daca nu il “degustati” de tot in primele ore. Data viitoare puteti scoate aromele la joaca si adaugati in lapte cardamon, scortisoara sau cuisoare.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *