Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Reteta lesne de tinut minte si de povestit mai departe vecinelor incepatoare intr-ale zacustelor. Asta pentru ca, de la vinete la bulion, cantitatea fiecarui ingredient se injumatateste. Dupa cum urmeaza:

Ingrediente pentru aprox 17 borcane: 5 kg de vinete, 2,5 kg ardei kapia sau gogosari, 1,25 kg ceapa, 700 ml bulion, 700 ml ulei Spornic La Foc Mare, 4 foi de dafin, o lingurita de zahar, piper, sare dupa gust.

Vinetele se spala si se pun pe plita incinsa sau la flacara aragazului. Decojiti-le si lasati-le intr-un castron vreme de cateva ore, sa-si scurga zeama amaruie. Aplicati acelasi tratament ardeilor si indepartati semintele, apoi tocati pe rand legumele, fara sa se amestece. In unele gospodarii, ardeii nu ajung la copt, dar se curata de cotor si se macina. Caliti legumele tocate separat cu cate 250 ml de ulei La Foc Mare, pana seaca toata apa si compozitia devine pastoasa. Ceapa curatata si taiata solzisori se caleste si ea cu ulei La Foc Mare, pana se inmoaie si-si lasa iuteala deoparte. Puneti laolalta compozitiile si bulionul si dati la fiert vreme de jumatate de ora, amestecand fara oprire. Inainte de final, adaugati dafinul, zaharul, sarea si piperul, ca sa-si imparta aromele.

Sterilizati borcanele in cuptorul incalzit cam un sfert de ora si impartiti-le zacusca fiarta de nerabdare. Inainte de a inchide borcanele, captusiti-le cu o pelicula de ulei incins, ca sa reziste bine pana la iarna. Cele mai precaute gospodine le dau la fiert in dunst (sau bain-marie), asa cum recomandam si noi. Apoi le lasati in pace o zi, sa le treaca fierbinteala si sa se invete cu noile haine de iarna, inainte de a ajunge pe rafturi primitoare.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Zacusca de vinete”

  1. Virtual serverSays…
    Replied on

    As vrea reteta de zacusca de fasole daca se poate. Stie cineva reteta de zacusca de telina ???? Roxana Anca

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *