Price:
$0.00
Menu:
Author:
Spornic

Din timp in timp, parca ne-apuca dorul de cate o mancare de care n-am mai auzit de cand eram mici. Sau amusinam cate-un miros ce ne trimite intr-un episod din copilarie pe care nici nu stiam ca-l mai avem inchis printr-un sertar dosnic al mintii. Si lucrurile care nu se schimba niciodata merita sa fie impartasite, caci fara sa vrem mancarea ne apropie si ne gaseste multe in comun. Sa ne-nfruptam azi, cu drag, din scovergi bune si crocante, cum le faceau bunicile pe vremuri.

Pentru 6 portii, 150g/portie
Timp de preparare: 40 minute
Grad de dificultate: redus

Ingrediente: 1 kg faina, 50 g drojdie, 1 ou, 1 lingura zahar, 200 ml apa calda, putina sare, 150-200 ml ulei Spornic La Foc Mare, 2 plicuri zahar vanilat.

Mai intai pregatiti un bol generos in care amestecati bine faina, oul, drojdia, sarea si apa. Daca sunteti amatori de miresme dulci, adaugati si un zahar vanilat in compozitie, daca nu, tot bun va iesi la final. Le amestecati pana devin omogene si obtineti un aluat, pe care il lasati sa se umfle-n pene cam jumatate de ceas. Luati apoi grozavia si-o intindeti bine pana ce ajunge supla de-un centimetru. Luati un cutit si crestati foaia in dreptunghiuri mladioase, pe care le taiati pe lung si le rasuciti putin ca sa prinda forme de fundite apretate. Pregatiti o tigaie cat mai larga in care turnati uleiul de floarea-soarelui si-l lasati pana incepe a sfarai. Asezati cu grija scovergile in tigaie, atenti ca nu cumva sa se inghesuie prea tare si sa tabare unele pe altele. Cand au prins culoare, le scoateti pe-un platou capitonat cu servete de hartie, pe care sa se usuce. Dupa ce s-au zvantat, le ningem cu zahar vanilat, cum ii sade bine unui desert de casa. Daca poftiti, mai puneti langa un pahar cu lapte caldut sau o lingura ispititoare de visine-n dulceata.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Scovergile bunicii”

  1. Obiceiuri de duminica: scovergi | SpornicSays…
    Replied on

    […] sa nu va simtiti sedusi si-abandonati, va lasam aici si reteta de scovergi minune, ca doar si noi stim ce-nseamna pofta neintrecuta a […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *