Price:
$0,00
Author:
Spornic

Rafturile magazinelor se supraincarca zilele acestea cu mii de produse vegetale, numai bune pentru zilele de post. Atat de imbietoare in ambalajele lor care mai de care mai colorate incat mai bine “uitam” sa citim etichetetele cu ingrediente. Conservanti, E-uri, amelioratori si arome artificiale stau ascunse printre randuri minuscule si parca nu-ti mai vine sa mananci dupa asa lectura. Noi va propunem, in locul pate-ului din comert, plin de necunoscute, o reteta de pate de ciuperci proaspat pregatit in casa. Gustare sanatoasa de post, indesata cu arome mai subtile ori mai curajoase, dupa cum va e pofta.

Ingrediente: 800 g ciuperci proaspete, 2 cepe albe, 3 felii de paine, 3 catei de usturoi, 100 ml ulei Spornic La Toate, 3-4 fire cimbru proaspat, sare dupa gust.

Ciupercile le spalati in apa rece si le curatati bine. Rasturnati-le intr-o cratita cu apa si puneti-le sa fiarba vreo 25 de minute, pana devin moi. In timpul acesta, curatati si maruntiti cepele, apoi puneti-le la calit intr-o tigaie cu ulei. Cand devine ceapa sticloasa, adaugati ciupercile fierte si bine scurse de apa. Lasati-le pana prind putina culoare, amestecand din timp in timp, apoi opriti focul. Cand s-au racorit, puneti-le in castron, adaugati usturoiul maruntit si painea inmuiata in apa. Pasati cu un blender, turnand ulei in fir subtire. Potriviti de sare si adaugati cimbrul tocat. Daca aveti la indemana, taiati marunt si cateva masline negre si adaugati in compozitie. V-ati ales cu o gustare sanatoasa si imbietoare pentru mici si pentru mari.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Pate de ciuperci”

  1. SidoniaSays…
    Replied on

    Ohooooo…reteta asta trebuie pusa in practica neaparat !
    Numai buna pentru zilele de post.
    Multumesc Spornic !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *