Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Credem ca toata lumea stie de brownie, iar cei care cumva au omis aceasta capodopera culinara, ii indemnam numaidecat sa testeze reteta de mai jos. Cateva reguli de baza pentru o experienta gastronomica absoluta:

1. Timpul de coacere este definitoriu pentru un preparat perfect. Negresele americane se lasa la cuptor mai putin decat alte prajituri, ca sa le asiguram textura densa, lipicioasa, moale, care le-a consacrat. Deci mare atentie cu timpii petrecuti in cuptor!
2. Cantitatile de mai jos corespund unei tavi micute de aproximativ 20x20cm. Nu prea e de impartit cu vecinii, cu rudele sau de dus la birou. Este un deliciu si trebuie savurat ca atare.
3. Glazura de tip ganache este optionala. Puteti renunta la ea daca doriti sa serviti negresa calduta alaturi de o cupa de inghetata.

Pentru negrese: 300 g ciocolata neagra maruntita, 150 g zahar, 60 g unt, 3 oua mari, 20 g pudra de cacao, o esenta de vanilie, sare.

Pentru ganașul de ciocolata: 150 g ciocolata neagra maruntita, 150 ml smantana pentru frisca.
Optional: bucatele de ciocolata sau capsuni pentru décor.

Pasul 1, obligatoriu: Preincalziti cuptorul la 180° C.

Pasul 2. Negresele. The Brownie. Amestecati untul cu ciocolata intr-o craticioara si topiti-le impreuna la bain-marie. Merge si la cuptorul cu microunde 30 de secunde, cu conditia sa amestecati o data la 6-7 secunde pana se topeste tot. Revarsati si zaharul in compozitie si luati-o la un amestec vanjos.

Separat, amestecati cele 3 oua cu vanilia cea parfumata (daca folositi pastaie, o desfaceti pe lung cu varful unui cutit si radeti cu lama semintele din interior; restul pastaii se arunca). Mixati compozitia 1 minut, pana devine pufoasa. Adaugati pudra de cacao si un varf de cutit de sare si mixati usor pana la incorporare.

Puneti laolalta cele doua compozitii si amestecati cu rabdare. Bucurati-va de arome, de culoare, de textura. Cand devine omogena si lucioasa, e gata de pus in tava gata tapetata cu hartie de copt. Foarte important ca hartia de copt sa acopere si peretii vasului/tavii, ca sa puteti scoate foarte usor prajitura gata coapta.

Lasati in cuptorul preincalzit aproximativ 22-23 de minute. Este ESENTIAL sa nu depasiti acest timp daca vreti sa iasa o negresa cu textura densa, ciocolatoasa, lipicioasa… ca la carte adica. Retineti ca si un singur minut in plus conteaza.

Pasul 3. Ganache. Puneti smantana pe foc, intr-o cratita cu fundul gros si lasati-o sa se infierbante bine de tot, pana aproape ca incepe sa fiarba. Amestecati din cand in cand, sa nu se prinda de vas. Turnati smantana fierbinte peste ciocolata maruntita si amestecati cu o spatula pana devine o compozitie omogena.

Turnati ganasul peste negrese, dupa ce le-ati scos din cuptor, si puneti deasupra bucatelele de ciocolata sau fructe pentru decor. Lasati la rece cel putin o ora, apoi scoateti prajitura folosindu-va de marginile hartiei de copt. Se savureaza incet si tihnit, sa va bucurati pe deplin de cum se topeste in gura si va inunda simturile de placere. Pura placere.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *