Price:
$0.00
Author:
Spornic

De Paste, toata familia, de la mic la mare, se intrece in rasete si oua ciocnite ba mai drept, ba mai stramb, care mai de care mai tintite. Pricinoase-s insa ouale ce raman neatinse, ca Pastele imediat se duce si ne lasa cu o camara plina de bunatati. Dar pentru asa pricina am gasit rezolvare, menita sa ne imbogateasca mesele cu gusturi alese si grozav de fine.

Pentru 4 portii
Timp de preparare : 60 minute
Grad de dificultate: redus

Ingrediente: 10 oua fierte tari, ulei Spornic la Toate, 1 lingura mustar, 1 galbenus de ou, sucul de la o lamaie, 1 conserva pate de ficat, 2 linguri smantana, patrunjel, marar, sare, piper

Daca insa ati fost harnici si nu v-au ramas oua de la Paste, dati fuga la piata si luati niste oua galbene de tara. Fierbeti cu sare ouale vreo 25-30 de minute, pana se fac tari. Apoi le lasati sa sada, in apa rece sau pe un servet curat pana ce poti pune mana pe ele.  Intre timp, va apucati de facut maioneza, intr-un castron mare, cu peretii inalti. Incepeti a freca galbenusul cu mustarul pana ce nu se mai deosebesc unul de altul si apoi le-nmultiti cu ulei de floarea-soarelui, sa creasca spornic. Cand maioneza-i gata, cremoasa si gustoasa (ca de puneti ulei bun, altfel nici n-are cum sa fie),  stropiti cu o lingura de zeama de lamaie, le amestecati strasnic si va-ntoarceti la oua. Le curatati bine si le taiati in jumatati, iar galbenusurile le strangeti tacticos intr-un alt castron. Toate galbenusurile le-amestecati cu pateul de ficat, smantana, o lingura de maioneza si asezonati.  Umpleti jumatatile de ou cu delicioasa crema de pate si le-asezati pe un platou numai bun de intampinat oaspetii. Apoi cu-n tub de ornat, puneti peste fiecare ou maioneza si il impodobiti cu marar sau patrunjel verde, taiat dupa placere.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Oua umplute”

  1. Musafiri de sarbatoare. Ce punem pe masa? | SpornicSays…
    Replied on

    […] v-apucati de dimineata, e timp destul sa pregatiti cateva farfurii cu oua umplute, ca-i o gustare fina si delicioasa. Ornati-le cu branza rasa, ardei rosu, patrunjel si marar si-or […]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *