Price:
$
Author:
Spornic

Pasca, dulce pasca!

Ingrediente:
Aluatul: 400 g faina, 50 g zahar, 1 ou, 10 g drojdie proaspata, coaja de lamaie, 100 ml lapte, 50 g unt, sare.
Umplutura:  300 g branza de vaci, 2 oua, 150 g zahar, 100 g stafide, coaja de lamaie sau portocala, esenta de vanilie, 30 g faina, 50 g unt.
Décor: 150 g ciocolata topita sau bucatele de coaja de portocala confiata sau 150 g fructe rosii congelate pentru un sirop senzational.

Regula cozonacului se aplica si aici – toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei inainte de a porni treaba. Puneti drojdia intr-un castronel, cu putin lapte caldut si o lingurita de zahar si lasati-o la plamadit. Dupa 15 minute, se adauga restul de zahar si de lapte, oul, untul si coaja de lamaie. Presarati putina sare si amestecati pana se incorporeaza ingredientele. Adaugati treptat faina si framantati un aluat omogen si consistent. Nu-l ametiti prea mult cu framantatul, ca-i place mai mult sa stea la cald si sa dospeasca singur. Capriciu pe care i-l ingaduiti. Il acoperiti cu un servet de bucatarie si il lasati 45 de minute, pana isi dubleaza volumul.

Pana dospeste aluatul, nu e timp de stat, ci pregatiti crema de branza.  Separati ouale si bateti albusurile spuma. Adaugati putina sare. Galbenusurile se amesteca cu restul ingredientelor si cu branza de vaci scursa de apa. Omogenizati compozitia si adaugati treptat spuma de albusuri, amestecand usor, ca sa obtineti o crema pufoasa si aerata.

Intindeti aluatul, pastrand o bucata pentru decoratiunile impletite de la final. Ungeti o forma de tort cu ulei si intindeti aluatul. Turnati compozitia de branza si nivelati. Aluatul ramas se imparte in doua, se rasuceste si se formeaza o coronita impletita ce va decora pasca. Puteti picta totul cu un ou batut, ca sa fie treaba-treaba. Se da la cuptorul preincalzit la 160°C pentru 30-40 de minute, pana primeste un bine-meritat auriu si raspandeste in casa splendide arome de sarbatoare.

Pe cei care mai au putere, rabdare si pofta, ii rasplatim cu cateva idei fermecatoare, pe baza de ciocolata si alte siropuri dulci.
1. Topiti 150 g ciocolata neagra, usor amaruie si turnati crema pe toata suprafata pascai. Asteptati sa se raceasca si presarati patratele portocalii de citrice confiate si fulgi de migdale.
2. Puneti la fiert 150 g fructe de padure/capsuni/visine congelate impreuna cu 4-5 linguri de zahar. Amestecati constant si lasati sa fiarba pana se ingroasa putin. Asteptati pana se racoreste si asezati frumos peste pasca.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *