Price:
$
Author:
Spornic

Pulpa de miel coapta incet cu sos de menta

Celor care sunt si anul acesta responsabili cu masa de Paste, le-am pregatit aceasta reteta speciala. Titlul pompos, de inspiratie “masterchef-iana”, ascunde, de fapt, cativa pasi simpli si mult timp de asteptare. Cuptorul trebuie sa arda vreo 4 ore, cel putin. Ingredientele de mai jos, sa stiti, le-am socotit ca pentru 3-4 persoane. Daca aveti oaspeti la masa, n-o sa va ajunga si nimeni n-o sa-si doneze portia, garantat!

Un alt aspect: pregatiti sosul doar inainte de servire, dureaza 5 minute si aduce o nota de prospetime intregului preparat. Puteti servi separat, intr-o sosiera, sau rasfirat pe pulpa de miel. Alte randuieli nu gasim de cuviinta sa va transmitem, in afara de regulile absolut imuabile: masa de Pasti se deschide neaparat cu ciocnitul oualor si al paharelor de vin. Restul vine de la sine.

Ingrediente: aproximativ 2 kg pulpa de miel, 3 cepe, 2 morcovi, 4 crengute proaspete de rozmarin, 5 catei de usturoi, 200 ml vin alb, 50 ml ulei de floarea-soarelui Spornic Premium, sare, piper.

Pentru sosul de menta:  10 crengute de menta proaspata, 2 linguri otet, 1 lingurita zahar.

Pregatiti-va din timp pentru aceasta reteta, pentru ca se desavarseste abia dupa cateva ore la cuptor. Luati un vas termorezistent si incapator si preincalziti cuptorul la 150°C. Curatati ceapa si taiati-o felii, maruntiti frunzele de rozmarin si taiati morcovii rondele. Puneti toate legumele in vas si adaugati usturoiul zdrobit. Sare si piper, dupa gust.

Incingeti o tigaie cu ulei si puneti carnea de miel la rumenit pe toate partile. Asezonati cu sare si piper si opriti focul cand incepe sa prinda culoare. Mutati carnea in cuibul de legume si turnati vinul, apoi apa pana la nivelul carnii. Acoperiti cu un capac sau cu folie de aluminiu si dati la cuptor pentru aproximativ 4 ore. Verificati din cand in cand carnea si nivelul apei. Este perfect patrunsa si gatita atunci cand nu opune niciun fel de rezistenta unei furculite pofticioase. Se desprinde fir cu fir si ne incanta de-a dreptul cu o fragezime iesita din comun si un buchet de arome imposibil de obtinut la gatitul de scurta durata.

Aveti timp berechet sa pregatiti sosul de menta si garnitura. Cea din urma o lasam la voia dumneavoastra, noi doar o sa ne dam cu parerea la niste cartofi noi copti in unt, inveseliti cu rondele de morcovi si ceapa. Pentru sosul de menta, e nevoie sa maruntiti frunzele proaspete cat de fin posibil. Infierbantati 50 ml apa, adaugati zaharul si amestecati pana se topeste. Luati de pe foc si completati cu otetul si menta tocata. Amestecati si, dupa gustul dumneavoastra, ajustati cantitatile ingredientelor. S-aveti un Paste fericit!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *