Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente:
5 buc porumb tanar, 10-15 felii bacon (in functie de marimea porumbului), 3 lingurite unt topit, 2 lingurite amestec de ierburi uscate (oregano, busuioc, cimbru), ½ lingurita paprika (optional), sare, piper.

Incalziti cuptorul la 220°C sau puneti pe foc o tigaie grill din fonta, cu fundul gros. Porumbul se spala sub apa rece si se usuca cu un servet.

Pasul  1: Puneti porumbul in cuptor si rumeniti-l cam 15-20 minute. In tigaie il lasati vreo 5 minute, pana incepe sa se coloreze ici-colo. Pasul 1 este optional. Adica doar pentru cei care vor porumbul “well-done” 🙂 Reteta functioneaza si fara rumenire in prealabil si, va asiguram, rezultatul e senzational.

Pasul 2. Ungeti fiecare porumb cu unt, apoi presarati mirodeniile. Infasurati-i in 2-3 felii de bacon si asezati-i cu atentie in tava sau in tigaie. Rotiti-i de mai multe ori, chiar daca-i mai dificil sa tii baconul la locul lui. Varianta mai simpla: ii infasurati in folie de aluminiu si-si fac singuri toata treaba.

Dupa prima reusita, garantam ca veti vrea sa experimentati si cu branzeturi, miere sau sos barbecue. Ca oricum vara-i lunga si de-abia a aparut porumbul in piete. S-aveti pofta si spor la treaba!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *