Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente: 2-3 vinete lunguiete, 200 g branza feta, 150 g miez de nuca, 2 catei de usturoi, 50 ml ulei Spornic Premium, 40 ml iaurt, 4-5 fire de patrunjel, sare, piper, oregano.

Spalati vinetele si, cu ajutorul unui cutit foarte bine ascutit, taiati vinetele pe lung, in felii de aproximativ 5 mm grosime. Feliile pot fi gatite in 3 moduri:
1. Le puneti pe gratarul incins pe ambele parti pana se inmoaie.
2. Le prajiti in 3 linguri de ulei incins si le scoateti pe servetele absorbante ca sa eliminati uleiul in exces.
3. Le stropiti pe ambele parti si le dati la cuptorul incins la 200°C pana se inmoaie pulpa.

Asezonati-le cu sare, piper si oregano maruntit si lasati-le sa-si scurga zemurile amarui. In timpul acesta, pregatiti umplutura. Cel mai simplu mod este sa adunati intr-un blender toate ingredientele: branza, usturoiul, iaurtul si patrunjelul trecut pe sub jet de apa rece. Formati o crema de branza pe care o puteti aromatiza dupa bunul plac. La final, adaugati miezul de nuca maruntit cu un sucitor, astfel incat sa ramana si bucatele mai maricele. Cine doreste, le poate pisa fin.

Luati cate o felie de vanata, puneti o lingurita de compozitie la unul dintre capete, rulati si asezati rulourile pe un platou. Ca sa arate si mai spectaculos, stropiti cu crema de otet balsamic si decorati cu verde de rucola. Pentru un tablou culinar mai… oriental, puteti “arunca” deasupra si cateva seminte de rodie. Complimentele sunt garantate!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *