Price:
$
Author:
Spornic

De sezon. Sezonul primavara-vara. Pentru zilele cu multe grade in termometre si pentru weekenduri lenese cu pofta de “ceva dulce”. Reteta originala, ungureasca de fel, contine doar 3 ingrediente: visine, smantana si zahar. Au adoptat-o pe rand polonezii, austriecii, nemtii, slovacii si fiecare i-a mai pus cateva ceva, c-asa-i in bucatarie. Cea mai fericita combinatie, dupa gandul si gustul nostru, isi merita de-a dreptul locul in colectia retetelor spornicesti. Iata de ce:

Ingrediente:shutterstock_281888738
500 g visine, 250 ml smantana, 3-4 linguri rase de zahar (mai acrisoara sau mai dulce), 1 esenta de vanilie, coaja de lamaie, 1 lingurita cu varf de amidon sau 1 lingura faina, un praf de sare.

Spalati visinele si, cu rabdare, indepartati cozile si samburii. Este cel mai meticulos pas al retetei, de aici incolo totul devine foarte simplu. Puneti visinele la fiert in 1,5 litri apa, adaugati zaharul si coaja rasa de la o lamaie. Puteti aromatiza cu putina scortisoara sau cuisoare, dar noi recomandam ca, macar prima oara, sa va bucurati de supa in simplitatea ei spectaculoasa, fara alte adaosuri aromatice. Lasati la fiert aproximativ un sfert de ora.

Luati cratita de pe foc, adaugati esenta de vanilie si smantana amestecata in prealabil cu amidon sau faina. Puneti iar pe foc, sa fiarba vreo 2-3 minute si asta-i tot. O lasati sa se raceasca, apoi o dati la frigider pentru cateva ore, la desavarsirea culorii, aromelor si intregii ei personalitati.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Supa rece de visine”

  1. SidoniaSays…
    Replied on

    Supa adorata de toti copiii…este o minunatie, pe care, daca inca nu ati gustat-o, nu stiti ce ati pierdut…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *