Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Ciocolata noastra cea de toate zilele vine intotdeauna la pachet cu o insiruire de “pacate”: carii, calorii sau glicemii crescute. OK, am inteles, nu e sanatate curata, dar ati auzit vreodata de cineva sa renunte la deserturi ciocolatii? Cale de mijloc se gaseste intotdeauna, chiar si atunci cand doctorii sau nutritionistii intervin ferm in aventura noastra intensa cu ciocolata. In 2 timpi si 3 miscari (de eliminare a unor ingrediente mai putin recomandate), cream retete gustoase pentru orice tip de dieta. Astazi, pentru diabetic, dar si pentru persoanele care tin la silueta, un mousse delicios fara zahar sau indulcitori, cu gust intens si aparitie glorioasa.

Ingrediente: 250 g frisca lichida fara zahar, 2 linguri cacao, 6 linguri sirop de ciocolata neindulcit, 1 pliculet de gelatina, optional: 2 lingurite de miere

Masurati 240 ml de apa rece si turnati-o intr-o craticioara. Turnati in ea gelatina, apoi puneti amestecul pe foc mic si lasati sa se incalzeasca. Amestecati cateva minute pana se dizolva gelatina, dupa care opriti focul si lasati sa se raceasca. Asigurati-va ca este rece compozitia, adaugati siropul de ciocolata si praful de cacao si amestecati cu un tel pana devin totuna. Bateti frisca lichida pana devine de consistenta maionezei si o adaugati treptat in spuma de ciocolata, amestecand cu grija. Degustati si, daca simtiti nevoia unei arome dulci, adaugati putina miere. Impartiti compozitia in cateva boluri si neaparat dati la frigider 2-3 ore. Inainte de servire, puteti decora spuma cu frisca batuta sau pudra de cacao, o frunzulita de menta sau una-doua capsuni. Pentru ca intai se incanta ochii si abia apoi, buzele.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Spuma de ciocolata (fara zahar)”

  1. Cioban ConstantaSays…
    Replied on

    Așa este ciocolata în orice forma este buna

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *