Price:
$0,00
Author:
Spornic

Nu stim altii ce prefera in zilele cu soare stralucitor si grade multe in termometre. Noua ne zboara gandul la zilele de vara cu balaceala multa, cu iz de vacanta. „Vrabia malai viseaza”, zicea bunica. Sau, alt’data: „Cine nu vrea maica, doi pesti in oala cu cozile-afara?”. Pentru ca si noi suntem dintre aceia care sar primii cu mana sus cand vine vorba de preparate din peste, ne simtim datori cu un preparat mai rar intalnit, usor de facut dar de mare senzatie printre cunoscatori.

Ingrediente pentru 6 portii (sa luam in calcul si vecini sau musafiri): 1,2 kg carne de crap, 600g de ceapa, 2 morcovi maricei si tot atat pastarnac, 1 capatana de usturoi, piper boabe, foi de dafin, sare.

Preparare: Se curata pestele de solzi si se transeaza in 6 portii egale. Ceapa, taiata rondele se fierbe in 3l de apa cu sare. Dupa ce este bine inmuiata strecurati zeama si transformati ceapa intr-un piuree, trecand-o printr-o sita marunta. Lasati sa plonjeze in zeama de la ceapa morcovii si pastarnacul intregi, foile de dafin (nu mai mult de 2) si piperul boabe si fierbeti-le cale de un sfert de ceas si mai bine. Adaugati si pestele cand bolboroseala este in toi si verificati din 10 in 10 minute pana cand acesta s-a fiert bine. Dupa ce fiertura s-a racorit o vreme scoateti pestele si strecurati din nou. Adaugati piuree-ul de ceapa si usturoiul zdrobit. Impartiti compozitia in 6 castroane egale, scufundati cu grija bucati intregi de peste in fiecare dintre ele si asezati-le cateva ore in frigider. Morcovii si pastarnacul fiert fac treaba buna la decorul final sub forma de cubulete sau felii. Treaba-i gata, dati de veste pofticiosilor si familiei pentru o gustare fina si un pahar de vin alb.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *