Price:
$
Menu:
Author:
Spornic

Ingrediente: 1 pachet de foietaj (400 g), 700 g branza dulce de vaci, 2 linguri gris, 3 oua, 100 g zahar tos, coaja de portocala, 1 pastaie de vanilie (sau 2 pliculete zahar vanilat), 150 g merisoare (pot fi inlocuite cu coacaze sau afine).

Se intampla uneori ca timpul sa nu ne rabde toate poftele. Chiar daca va topiti de dragul unui foietaj facut in casa sau a unei placinte cu zeci de foi coapte pe dosul tavii, se-ntampla sa nu fie timp de lucru manual culinar, dar sa fie loc de scurtaturi. Promitem ca nu va dam in primire vecinelor cu gura mare “exigenta” sau mesenilor impresionati de iscusinta dvs in bucatarie.

Cautati asadar in magazine foietaj pentru placinte (de preferat sa fie facut cu unt in loc de margarina) si incropiti un strudel pe sufletul vostru si serviti-l familiei cu toata dragostea.
Pana la urma, cum se zice la sat, “nu-i pacat ce bagi in gura, ii pacat ce scoti pe gura”.

Cu speranta ca am rezolvat dilema moraliceasca a bucatariilor din toata tara, sa trecem desigur la treaba. Foietajul se dezgheata in cateva ore la temperatura camerei. Intre timp, formati ambuteiajul din bucatarie: branza scursa de apa, 2 oua, grisul, zaharul, coaja de portocala.

Imbarcati toate ingredientele intr-un vas de croaziera gastronomica. Amestecati furtunos pana devin o pasta dumnezeiesc de aromata. Cu ajutorul unei lame de cutit, radeti semintele de pe pastaia vanilata si propulsati-le apoteotic in crema de branza. Dati-i putina culoare in obraji si pistruiati-o cu merisoare dulci-acrisoare. Amestecati cu blandete, sa nu le ravasiti pulpa gingasa.

Luati foietajul decongelat si folositi un cutit bine ascutit ca sa-l impartiti in doua pe lung. Adica 2 strudele separate. Ambele bucati se intind putin pe latime cu un facalet. Impartiti frateste branza si turnati-o de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Ungeti cu ou marginile aluatului si lipiti-le una de alta, acoperind astfel umplutura. Lipiti aluatul si la capete. Repetati operatiunea si pentru strudelul nr. 2.

Intoarceti cu grija strudelul cu partea lipita in jos, din motive estetice, desigur. Pictati minunatiile cu ou batut si impungeti cu furculita din loc in loc. Transferati-le cu atentie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si spuneti-le “pe curand” in timp ce le dati la cuptor la 180°C.

Vreo ora le lasati prinda culoare, verificand din cand in cand. Odata coapte, le lasati in tava pana se racesc. Ignorati tentatia de a taia imediat din strudel, de teama unei potentiale dependente periculoase (caloric, desigur). Ningeti cu zahar pudra de parc-ar fi Craciun si serviti pofticiosilor pe post de cadou gatit din inima.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *