Price:
$0,00
Menu:
Author:
Spornic

Rafinata conserva de toamna, zacusca de ghebe nu-i ca nicio alta zacusca romaneasca. Gustul soarelui din ardei si gogosari este eclipsat de aromele tainice ale padurilor umbroase si de miresme ascunse sub palarii gingase de ciupercute tinere.

Ingrediente pentru aprox. 20 borcane: 4 kg ghebe, 4 kg ardei kapia sau gogosari, 1 kg ceapa, 1 L ulei Spornic La Foc Mare, 500 g morcovi, 500 ml bulion, 4 foi de dafin, sare, piper.

Ghebele curatate si spalate se pun la fiert, apoi se clatesc in 4-5 ape reci si se dau prin masina de tocat. Curatati masina si pregatiti-o pentru a marunti ardeii curatati de seminte. Ceapa solzisori si morcovii rasi se calesc in ulei La Foc Mare. Cand s-au inmuiat, adaugati ardeii si amestecati timp de 10 minute, apoi completati cu ghebe, bulion si uleiul ramas. Lasati sa fiarba amestecand intruna, pana cand se ridica uleiul la suprafata.  Cu un sfert de ceas inainte sa opriti focul, adaugati plantele aromatice si condimentele.  Sterilizati borcanele, dupa cum v-am povestit aici, si le umpleti cu delicatesa fierbinte. Fierbeti la dunst si lasati-le sa le raceasca in tihna. Ce v-a ramas “neimborcanat”, intindeti pe felii de paine crocanta si degustati pe indelete. Zicem ca puteti pregati de pe-acum etichetele cu  “Cea mai buna zacusca”.

Daca v-am trezit si alte pofte, poftiti de luati retetele spornicesti de zacusca cu vinete, cu dovlecei sau cu fasole.

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Zacusca de ghebe”

  1. HostingSays…
    Replied on

    3 kg de ghebe 1 kg de ceapa 3 kg de ardei capia sau gogosari copti 1 L de suc de rosii sau 400-5 de bulion piper boabe sare foi de dafin 600-700 ml ulei

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *