Price:
$
Author:
Spornic

Se zice ca pe scotieni ii poti supara doar daca spui “fusta” in loc de “kilt” sau daca vorbesti de rau traditionalele lor Scotch Eggs. Pentru ca de aproape 400 de ani, in bucatariile Scotiei, gospodinele pregatesc aceste oua invelite in carne tocata de carnati la orice picnic sau masa traditionala. Ati citit bine: oamenii cumpara carnati de porc, ii dezvelesc de membrana subtire, si folosesc carnea deja tocata si condimentata. La ei a inceput ca o mancare numai buna de luat la camp de catre agricultori. La noi poate deveni un preparat impresionant si foarte potrivit pentru masa de Paste.

Ingrediente: 800 g carne tocata, 8-9 oua pentru fiert  + 2 oua crude, 1 lingura mustar, 200 g pesmet, 4 catei de usturoi, 100 ml ulei Spornic Premium, o legatura de patrunjel, 1 cartof crud sau fiert, sare, piper.

Ca la orice masa de Paste, primul pas este fierberea oualor. Reteta traditionala zice ca ar trebui sa aiba consistenta tare, ca cele pregatite pentru inrosit, dar cine suntem noi sa zicem “nu” unui galbenus moale si cremos. Daca totusi doriti sa reziste mai multe zile la frigider, oul trebuie sa fie fiert tare.

Intre timp, pregatiti amestecul de carne – puteti folosi orice tip de carne tocata doriti – curcan, vita, porc sau, dupa reteta traditionala, amestec de carnati “dezveliti” de membrana specifica. Adaugati usturoiul pisat, mustarul, cartoful dat pe razatoare (puteti inlocui cartoful cu doua felii de paine umezite si maruntite). Legati compozitia cu un ou crud si improspatati totul cu patrunjel maruntit. Sare si piper, dupa cum va place.

Decojiti ouale si inveliti-le pe rand in amestec de carne, acoperite in mod egal si uniform peste tot. Stratul de carne sa nu fie prea gros si nici prea subtire. Tavaliti fiecare “bulgare” in ou batut si apoi in pesmet. De aici, aveti de ales intre doua propuneri:
1. Le scufundati in ulei Premium incins  si le prajiti aproximativ 10 minute, pana se gateste carnea si devin aurii si crocante. Le scoateti pe servete de bucatarie, ca sa absoarba uleiul in exces.
2. Le asezati intr-un vas de yena sau orice alt vas termorezistent, le stropiti cu ulei rezistent la temperaturi inalte si le lasati vreo 30 minute in cuptor, pana se transforma in oua de aur – galbene, rumene, pretioase si tare ispititoare. La fel, le scoateti pe servete de bucatarie si ati terminat.

Cu servirea, suntem convinsi, va descurcati. Reci sau calde, pe pat de salata verde si ridichi sau langa un piure cremos de mazare sau cartofi. Oua de Paste ascunse sub vestmant aparent banal de chiftele. Reteta grandioasa de sarbatoare. Sa ne spuneti cum a fost!

Facebookgoogle_pluspinterestby feather

One thought on “Oua scotiene”

  1. APOSTOL VIORICASays…
    Replied on

    Cred ca sunt bune,nu am incercat inca reteta ,dar o voi face,multumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *